Yhdessä jälleen: Emme antaneet minkään repiä meidät erilleen

Alussa, kun aloin osallistua rakkausterapiaseminaariin, Johnilla ja minulla oli parisuhdeongelmia, joten lopulta erosimme.

Lisa: ”Osallistuttuani myös John alkoi osallistua, ja onnistuimme ratkaisemaan suurimman osan ongelmistamme. Menimme jopa naimisiin. Kolmen kuukauden kuluttua meillä alkoi taas olla ongelmia; asiat vain menivät alamäkeen.”

John: “Riippuvuuteni hallitsi elämääni, joten kaikki mitä tein oli vain tyydyttääkseni riippuvuuteni.

Lisa: ”Pahin hetki minulle oli, kun näin, että John ei vain välittänyt, enkä voinut ymmärtää. Tietenkin tiesin, että hänellä oli riippuvuus; Ymmärsin, mistä se tuli, ja se sai hänet käyttäytymään sillä tavalla, mutta se ei poistanut sitä tosiasiaa, että hän satutti perhettään. En pystynyt selviytymään tilanteesta, joten päädyimme eroon.

John: ”Minusta tuntui todella pahalta tyttäreni puolesta. Lupasin hänelle, että seuraava viikko olisi erilainen ja että olisin ajoissa, mutta olin niin mukana omassa maailmassani, että nukahdin, unohdin ja sitä ei vain koskaan tapahtunut.”

Lisa: ”Osallistuin muutamaan uskon tarkoitukseen rakkauselämäni hyväksi. Halusin täyden perheen. En koskaan kuvitellut Johnia mahdolliseksi tulevaksi kumppaniksi, koska olin päättänyt, että kun eroan hänestä, en koskaan palaisi hänen luokseen. Vaadin oikeutta saada Jumalan lupaus toteutumaan elämässäni. Hän sanoi, että kaksi on parempi kuin yksi, joten halusin Hänen auttavan minua tekemään oikeita valintoja.

Minun piti muuttaa monia asioita. Olin hyvin vaativa Jumalalle sen suhteen, mitä halusin ja kuinka halusin siunausten tulevan, mutta Jumala osoitti minulle, ettei kyse ollut minun tahdosta vaan Hänen tahdostaan; olinko valmis luottamaan? Minun piti olla valmis luopumaan omista käsityksistäni siitä, kuinka siunausten tulisi tulla elämääni.

Luottamus oli minulle vaikeaa. Yksinhuoltajana et voi turvautua kehenkään muuhun kuin itseesi. Haluat Jumalan ymmärtävän tilanteesi, joten uhriuduin jonkin aikaa, säälin itseäni, ja se voi saada sinut tekemään vähemmän kuin mitä Jumala sinulta pyytää. Sanoin usein: “Jumala tietää minun tarpeeni”, kunnes tein lujan päätöksen päästää irti kaikesta ja antaa Jumalan toimia elämässäni.

John: ”Päädyin lopulta pohjalle. Sain yliannostuksen ja minut vietiin välittömästi sairaalaan. Sen jälkeen aloin kärsiä ahdistuneisuushäiriöstä ja paniikkikohtauksista. Minun piti hyväksyä se tosiasia ja tehdä päätös lopullisesti, koska elämäni oli sekaisin. Tiesin, että UCKG auttaisi minua, koska he olivat auttaneet minua ennenkin. Minun piti vain noudattaa sitä, mitä siellä opetettiin. Aloin käydä kokouksissa, koska olin epätoivoinen. Opin käyttämään uskoani ja lopulta jätin taakseni kaiken – huumeet, yöelämän ja kaiken, minkä tiesin tekeväni väärin.”

Lisa: ”John oli usein mielessäni, joten pyysin Jumalaa auttamaan minua, koska hän ei ollut sitä mitä halusin. Tänään olen onnellinen, koska olen pyyhkinyt pois kaikki menneisyyden kivut ja pettymykset. Muutokset ovat uskomattomia. Olemme jälleen perhe; John on täysin erilainen. Emme kanna kaunaa menneisyydestä. Elämämme on niin erilainen kuin ennen; elämämme on muuttunut täysin.”

John: ”Halusin aina palata perheeni luo ja asua taas tyttäreni kanssa. En koskaan lakannut rakastamasta heitä. Olin niin hajamielinen ja sokea, mutta nyt olen täysin rakastunut Lisaan; Minusta ei ole koskaan ennen tuntunut siltä.”

Lisa: “Olen nyt erittäin onnellinen ja rakastan Johnia erittäin paljon. Näen hänet lahjana Jumalalta.”

Natalia: “Eräänä sunnuntai-iltapäivänä he pitivät kädestä ja kävelivät yhdessä, ja he kertoivat minulle, että he ovat nyt yhdessä – sitä olen aina halunnut.”

John ja Lisa Zapata